Gratis schatting

Een juiste waardebepaling van uw eigendom is cruciaal voor een succesvolle verkoop. De prijs bepaalt uw concurrentiepositie op de vastgoedmarkt en zorgt ervoor dat de juiste potentiële kopers uw woning in het vizier krijgen. Een te hoge prijs zorgt ervoor dat uw woning minder snel verkoopt en een te lage prijs geeft u niet waar u recht op heeft. Bij Vastgoed CHASE gaan we voor een correcte marktpositionering zodat u de beste prijs krijgt binnen een aanvaardbare termijn.

Een woning schatten doe je niet op een half uurtje. Er komt heel wat meer bij kijken. Daarom trekken onze professioneel opgeleide vastgoedmakelaars de nodige tijd uit voor een grondige schatting. Alleen zo kan uw eigendom naar waarde geschat worden. Daarbij krijgt u een realistische en correcte prijs. Daarvoor steunen we op onze ruime ervaring, kennis van de vastgoedmarkt en permanente bijscholing. Daarnaast kiezen we steeds voor een onderbouwde aanpak.

1. ANALYTISCHE SCHATTING

Hierbij berekenen we afzonderlijk de waarde van de grond en de woning. De waarde van de grond is gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs per m² in uw regio. De waarde van de woning is gebaseerd op de geschatte nieuwbouwwaarde verminderd met de ouderdom en de mogelijke slijtage.

2. TRENDSCHATTING

Deze schatting is gebaseerd op de historische aankoopprijs van de woning en de historische evolutie van vastgoedprijzen tussen jaar van de aankoop en vandaag. Heeft u ondertussen een renovatie of verbouwing doorgevoerd? Dan spreekt het vanzelf dat ook dit wordt opgenomen in de prijsbepaling.

3. VERGELIJKENDE WAARDEBEPALING

Het aantal verkopen, de gemiddelde vraagprijs voor soortgelijke woningen in uw buurt, de ligging, de wijk en de omgeving wegen sterk door in de waarde van elk pand. We kennen onze regio door en door en kunnen u perfect adviseren over een haalbare en realistische vraagprijs, die kan leiden tot een verkoop op een voor u aanvaardbare termijn.

Vraag hier uw gratis schatting aan